Πιο αναλυτικά, η ομάδα ερευνητών από το
Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι η αποθήκευση λίπους στους γλουτούς, σε
αντίθεση με το στομάχι, μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης (LDL) και
αυξάνει εκείνα της καλής χοληστερίνης (HDL) που προστατεύουν τις αρτηρίες από
την σκλήρυνση.
Σύμφωνα με τη μελέτη τους, η οποία
δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity, τα πλεονεκτήματα των
παχουλών γλουτών εκτείνονται έως και στη μείωση του κινδύνου διαβήτη.
Ο καθηγητής Jimmy Bell από το Hammersmith
Hospitals NHS Trust εξηγεί: "επειδή το λίπος που συσσωρεύεται στο πίσω
μέρος του σώματος διασπάται πιο αργά από το κοιλιακό λίπος παράγει λιγότερες
φλεγμονώδεις κυτοκίνες – χημικές ουσίες που έχουν συσχετιστεί με το διαβήτη, τα
καρδιαγγειακά και την παχυσαρκία. Έτσι, η καύση όλο και περισσότερου λίπους από
την περιοχή των γλουτών δεν θεωρείται ωφέλιμη".
Παρόλα αυτά, το υπερβολικό λίπος στην
περιοχή μπορεί να είναι υπαίτιο σειράς προβλημάτων υγείας. Κάτι τέτοιο βέβαια
μπορεί να αποφευχθεί με σωστή διατροφή αλλά και με συχνή άσκηση.
cosmo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου